Our tournaments

Registration

Download

Useful links

Teniska škola

1. Uvod

Tenis je sport koji se igra od 1800-te, a danas njegova popularnost raste nezadrživom brzinom. Sve više ljudi odlučuje svoje slobodno vrijeme odvojiti za tenis kao slobodnu aktivnost. Za to postoji više razloga ali jedan od najvažnijih je da se taj sport može igrati i u starijim danima – “dok noge služe”. Za igru čak nije potreban sparing partner ili teren, dovoljno je imati reket, lopticu, zid za tenis, poznavati osnove teniske tehnike i odličan trening je osiguran.

 

2.Opis teniske igre

Osnovna ideja teniske igre je udariti lopticu sa reketom preko mreže u protivnikovo polje.U natjecateljskom tenisu osnovni cilj je, uz što manji broj neforsiranih pogrešaka, postići direktan poen ili protivnika prisiliti da pogriješi. Takav opis vjerojatno zvuči jednostavno, ali za uspjeh u ovoj igri osim pravilne tehnike izvodenja svakog udarca najvažniju ulogu imaju savladani različiti načini eksplozivnih kretnji po terenu i odigravanje udaraca iz trka. Uz to, napredak najviše ovisi o koordinaciji (ritam, osjećaj za loptu, brzina reakcije, ravnoteža) te o mentalnim sposobnostima igrača, od kojih su najvažniji koncentracija i motivacija. Opća izdržljivost je također presudna zbog bržeg tjelesnog oporavaka nakon poena, meča ili treninga.
3. Početak treniranja

Idealan način da se novi polaznik upozna sa ovim sportom je treniranje u školi tenisa pod nadzorom profesionalnog trenera. Nakon savladavanja osnova teniske tehnike i kretanja na terenu, polaznik nalazi zadovoljstvo u igri uz moguće sudjelovanje  na turnirima, ligama ili kampovima.

 

4. Lokacija

Svi programi, počevši od programa „play and stay“, prednatjecateljski, natjecateljski i rekreativni odvijaju se u našem teniskom centru u Mostaru, u ulici Kneza Mihajla Viševića Humskog b.b. U zimskom razdoblju programi se odvijaju u dva pokrivena igrališta a ostatak godine na otvorenom i to na četiri zemljana igrališta i jedno s tvrdom podlogom i zidom, (color set)