Naši turniri

Apartmani

DownloadPrijava

Korisni linkoviProtekli vikend dvije titule za TK"Mostar"

Protekli vikend, 28 do 30 lipnja, je bio uspješan za Teniski klub Mostar. Klub se okitio s dvije titule u dvije različite kategorije.

 

Ajdin Muharemović, jedan od ponajboljih tenisača u Bosni i Hercegovini u svojoj kategoriji, do 12 godina, je pobjedio na turniru u Tuzli. Tamo se igrao „Memorijal Faruk Čišić 12&U“ a sdjelovali su igrači s teritorije cijele Bosne i Hercegovine, njih 32. Ajdin je svoju konkurenciju doslovice pomeo. Do finalnog meča, svojim protivnicima je prepustio svega osam gemova. U finalu je savladao drugog nositelja turnira, Luku Puljića iz Sarajeva rezultatom 7/6 (1) ; 6/3. Ajdin se trenutno nalazi na drugom mjestu rang liste Teniskog Saveza Bosne i Hercegovine s vrlo malim bodovnim zaostatkom iza svog velikog rivala iz Banjaluke, Nemanje Maleševića.

 

Drugu titulu je donio senior-veteran Ranko Primorac. U Sarajevu se igrao međunarodni turnir iz kalendara međunarodne teniske federacije (ITF), „3rd ITF Seniors Sarajevo Open 2013“. Na turniru su bile zastupljene skoro sve seniorske kategorije, od +35 pa sve do +60. Primorac je pobjedio u svojoj kategoriji, +60 . Ovo je inače Primorčeva druga za redom pobjeda na ovom turniru koji se u Sarajevu,ove godine igrao po treći put. Ovom pobjedom Primorac je popravio svoj plasman na rang listi međunarodne teniske federacije (ITF-a) i sad se nalazi na 238 mjestu. Bolji međunarodni plasman od BiH seniora, imaju samo Nenad Jandrić u kategoriji +40( rang 46) i Ismir Brkić u kategoriji +50(rang135)