Naši turniri

Apartmani

DownloadPrijava

Korisni linkovi2nd Mostar Open 18&Under 2013-27. kolovoz-01.rujan

Protekli tjedan, u teniskom klubu Mostar je odigran međunarodni teniski turnir za juniore i juniorke do 18 godina. Ovo je turnir koji je već tradicija od 2000 godine i igra se po kalendaru međunarodne teniske federacije, (International Tennis Federation). Preko osamdeset igrača u ženskoj i muškoj konkurenciji, iz petnaest Europskih zemalja je pristupilo turniru.

Osim iz naše zemlje, tu su bili predstavnici Srbije, Hrvatske, Češke, Rusije, Slovačke, Njemačke, Poljske, Šicarske, Belgije, Crne gore, Ukrajine, Bjelorusije,Turske i Rumunjske. Turnir se igrao osam dana i to dva dana kvalifikacija od 25 do 26 kolovoza i šest dana glavnog turnira od 27 kolovoza do 01 rujna. Djevojke su u ovaj turnir došle iz jedanaest zemalja a najviše je bilo iz Hrvatske, deset a naša zemlja je bila zastupljena s sedam cura.

Najbolji rezultat od naših djevojaka je ostvarila Marija Jovičić iz Banjaluke, plasman u četvrfinale a prolaz u drugo kolo ostvarile su još dvije naše igračice i to Medina Šahinagić i Zina Mehikić. Naš klub je predstavljala Marija Zovko koja je kroz kvalifikacije odtvarila plasman u turnir ali dalje nije mogla. Poražena je od Ruskinje Golubove iako je dobila prvi set dosta uvjerljivo 6/2. Ženski turnir je osvojila Igračica iz Hrvatske inače druga nositeljica Petra Granić.

U finalu je bila bolja od Marije Curnić, također iz Hrvatske. Rezultat je bio 6/2 ; 7/6 (2). Djevojke su igrale i turnir parova. Pobjedile u cure iz Poljske, Maslanka Patrycja i Silwanowicz Katarina.

U finalu su bile bolje od para iz Hrvatske , Lea Bošković i Petra Robić, rezultat 6/4 ; 6/2. Bosnu i Hercegovinu su zastupale Čolić Lejla i Mehokić Zina. Nakon što su bile slobodne u prvom kolu, u drugom su izgubile od pobjednica turnira. Juniori su došli iz jedanaest zemalja a Hrvati su opet bili najbrojniji, njih trinaest, a naša zemlja je opet na drugom mjestu s sedam predstavnika. Trojica naših su prošli u drugo kolo i dalje nisu mogli. Od njih trojice su dva Mostarca. Sanin Zukić, iako je bio šesti nositel turnira, je u drugom kolu izgubio od Rusa Rodionova a Marino Alpeza od Slovaka Lukasa Kleina.

Još dvojica mladih tenisača iz našeg kluba su sudjelovali u kvalifikacijama, Andrej Grubišić i Filip Džakula. Andrej nije imao sreće. Izbacio ga je Hrvat Ninčević, koji se inače kvalivicirao u glavni turnir. Džakula je ostvario vrijednu pobjedu u prvom kolu kvalifikacija, 4/6 ; 6/2 ; 6/2 protiv Filipa Polića iz Hrvatske a onda je izgubio od Jana Cimrmana iz Njemačke, koji se kasnije kvalificirao u turnir.

Turnir je osvojio Hrvat Alen Rogić Hadžalić. On je u finalu savladao Rusa Grigorija Potemkina. Rezultat 7/5 ; 6/1. Jedna zanimljivos je vezana za pobjednika turnira. Naime on je turnir osvojio kao LL ( Lucky Loser), sretni gubitnik. U zadnjem kolu kvalifikacija je izgubio od Rusa Chepeleva da bi kao sretni gubitnik kasnije ušao u turnir ( zbog nedolaska jednog prijavljenog igrača). Žrijeb je htjeo da se ponovo, u prvom kolu sastanu ova dvojica i tada je pobjedio Rogić Hadžalić. Revaširao se za poraz u kvalifikacijama i otišao do kraja.

Zanimljivo, u tenisu je sve moguće.

Juniori su odigrali i turnir parova a nastupilo je šesnaest parova. Najbolji su bili Česi Hajek Petr i Motl Pavel. U finalu su bili boli od mješovitog BiH/SRB para Sanin Zukić i Dušan Vukičavić. Rezultat je bio 2/6 ; 6/4 (10/2). BH par, Ilić Đorđe i Aleksa Milojica nisu prošli prvo kolo a Mostarac Alpeza Marino skupa s Hrvatom Filipom Kešinom nije prošao dalje od prvog kola. Konačno, ne možemo biti zadovoljni onim što su naši igrači postigli na ovom turniru ali to je u stvari naša realnost.


 Kao i u svemu drugom, mi smo točno tamo gdje pripadamo a nadati se da će doći i bolje  vrijeme. Inače, turnir jr protekao u sportskom ozračju i fer natjecanju a igrači i svi gosti su  izrazili zadovoljstvo domaćinstvom i organizacijom turnira.