Naši turniri

Apartmani

DownloadPrijava

Korisni linkoviVeterani HB -masters 2015

 

Jučer,  25.10. ove godine je završen „Masters“ turnir iz kalendara „Hercegovina Tour-a“, za veterane i rekreativce starije od 35 godina. Turnir se igrao sedam dana na terenima“ Teniskog kluba Mostar“, u ulici Kneza Mihajla Viševića Humskog b.b. i to od utorka 20 do ponedjeljka 26 listopada o.g.

 

N a turniru su snage odmjerili osam najbolje plasiranih veterana u ovoj godini i to po plasmanu: Kristijan Vujnović, Čapljina, Igor Musa, Mostar, Dalibor Jarak,, Čapljina, Dragan Marković , Mostar, Vito Ćorić, Široki Brijeg, Boris Skoko, Široki Brijeg, Veselko Luburić, Ljubuški, Damir Marić, Mostar.

 

Igrači su bili podijeljeni u dvije grupe po četiri. U grupi A, nositelj je bio prvoplasirani Vujnović a u ovu grupu su još bili svrstani Marković, Ćorić i Marić. Nositelj grupe B je bio drugoplasirani Igor Musa.

 

Turnir je igran po ATP Masters pravilima, što znači svak sa svakim u grupi a nakon toga, polu finale, pobjednik A grupe protiv drugoplasiranog iz B grupe, pa također pobjednik B grupe s drugoplasiranim iz A grupe.  U grupnoj fazi igre od turnira je , nakon prvog kola odustao, zbog povrede Vito Ćorić a njega je zamijenio sljedeći po rangu Ivan Iličić iz Mostara.  

 

U polu završnicu, nakon grupne faze su se plasirali, te sučelili  Kristijan Vujnović i Igor Musa a u drugo polufinale su prošli Dalibor Jarak i Dragan Marković.

 

Pobjedu u prvom polu finalu je odnio Vujnović. On je Musu savladao rezultatom 6/1 ; 6/4 dok je u drugom polufinalu slavio Marković. Rezultat protiv Jaraka je bio 6/3 ; 6/4.

 

Finalni meč nije ponudio veliku neizvjesnost. Favorizirani Vujnović je u finalu svog protivnika Markovića pobijedio s uvjerljivih 6/2 ; 6/2.

 

Pobjednik i finalist su nagrađeni pokalima i nagradama sponzora a pobjednik Vujnović je kući ponio i veliki prelazni pehar, koji je i proteklu godinu bio kod njega na čuvanju, a koji će ponovo čuvati do sljedećeg „Mastersa“ a možda i duže.

 

Organizator turnira je na kraju priredio zajedničku večeru na kojoj su bili nazočni i sponzori kojima je uz prigodno druženje, domaćin uručio i prigodne zahvalnice. Turnir je protekao u dobrom raspoloženju i sportskom ozračju a sudionici su prikazali fer i korektno ponašanje tijekom cijelog turnira.