Naši turniri

Apartmani

DownloadPrijava

Korisni linkoviHercegovina Tour ˝MOSTAR INDOOR SINGLES 2016˝

 

Proteklih nekoliko dana, 11 do 15 ožujka, Teniski klub Mostar je bio domaćin i organizator teniskog turnira u igri pojedinačno,  za veterane Herceg Bosne,  starije od 35 i stariji od 45 godina.

 

Turnir se igrao po kalendaru „Teniskog saveza Herceg Bosne“ pod nazivom  ˝Mostar indoor singles 2016˝ a  igrao se na terenima Teniskog Centra  Mostar, ulica Kneza Mihajla Viševića Humskog b.b.

 

Na turniru su nastupili igrači iz Čapljine, Metkovića, Mostara, Širokog Brijega, Bugojna, Ljubuškog, Gruda, Neuma, Ploča,Opuzena, Požege...Do finala su se probili veterani iz Mostara, u kategoriji +45, Damir Marić iRanko Primorac, a u kategoriji +35, Igor Musa, Mostar te s druge strane Kristijan Vujnović iz Čapljine..

 

Pobjedu u kategoriji +35, je odnio drugi nositelji turnira Igor Musa,  rezultatom 7/5 ; 2/6 i 11/9. Prethodno, u polufinalu Musa je bio bolji od Mostarca Dragana Markovića 4/6, 6/2 i 10/5, dok je Vujnović eliminirao Dalibora Jaraka iz Čapljine , 7/5 , 6/1.

 

Musi je ovo bilo jedno od mnogih finala koje je riješio u svoju korist a kuriozitet je da je ovo bila peta godina kako Igor Musa nije izgubio meč na ovom, Mostarskom turniru.

 

Nakon ovog turnira, i  Musa i Vujnović će zadržati svoje pozicije  na rang listi Hercegovina Toura,  Vujnović, broj jedan a Musa broj dva.

 

Od ove godine u Hercegovina Tour je uvedena i još jedna starosna kategorija i to +45 u kojoj je nastupilo deset igrača. Pobijedio je Damir Marić iz Mostara. On je u finalu pobijedio klupskog kolegu Ranka Primorca. Rezultat je bio 6/2, 7/5. Marić je u finale dospio bez polufinalne borbe, protivnik Alen Ivanović iz Požege mu je predao meč zbog povrede, a Primorac je u polu finalu pobijedio Vitu Ćorića iz Širokog Brijega, 3/6, 6/3 i 11/9.

 

Turnir je protekao u sportskom i fer ozračju a igrači i posjetitelji su uživali u dobrim i neizvjesnim mečevima.

 

Nakon finala uslijedilo je proglašenje i dodjela pehara finalistima a pobjednici i finalisti su osim pehara nagrađeni i sponzorskim poklonima i suvenirima Teniskog kluba Mostar.