Naši turniri

Apartmani

DownloadPrijava

Korisni linkovi2nd Mostar Open 18&U 2016

 U Teniskim klubu Mostar,završen je Međunarodni juniorski turnir za juniore i juniorke do 18 godina. Turnir je iz obitelji i kalendara Međunarodne teniske federacije – ITF a igrao se pod nazivom „2nd Mostar Open 18&U 2016“

Turnir je počeo u nedjelju 11.09.2016 godine, rang turnira je 5 i tradicionalno se održava u ovom terminu sve od 2000 godine.

 

Kvalifikacije su se igrale dva dana i to nedjelja i ponedjeljak, 11 i 12 rujna a glavni turnir je  počeo u utorak  13 rujna i trajao je šest dana. U kvalifikacijama je sudjelovalo 32 juniora i 21 juniorka, a po četvero iz obje konkurencije se plasiralo u glavni turnir.

 

U glavnom turniru su nastupili:

 

- Muška konkurencija   32 igrača  (15 zemalja)

- Ženska konkurencija 32 (14 zemalja)  

 

Igrači i igračice su došli iz sljedećih zemalja: BiH, CRO, SLO, SRB, NED, SVK, RUS, CZE, POL, BUL, ITA, AUT, ROU,SVK, HUN, TUR, KAZ, DEN, UKR, ALG, ESP, (ukupno 21 ).

 

Najviše sudionika je bilo iz  Hrvatske i to po 15, i iz naše zemlje 7, u obje konkurencije. Odmah iza po zastupljenosti je Nizozemska 5. pa dalje, ostale zemlje. Iz našeg kluba , u muškoj konkurenciji nastupilo je 3 juniora, a u ženskoj jedna juniorka.

 

Format turnira je bio na kosturu :muški 32 / ženski 32 .U turniru su se igrali i parovi i to na formatu od 16 u obje konkurencije.

 

U finalnom meču pojedinačno u muškoj konkurenciji, sastali su se, Karlo Kranić iz Hrvatske i Karol Paluch iz Poljske. Slavio je Kranić  rezultatom 6/0;6/2.Kranić je došao iz kvalifikacija i pobijedio osam mečeva zaredom bez izgubljenog seta do finala.

 

U ženskoj konkurenciji pojedinačno sastale su se Aleksandra Stanković iz Srbije i Romana Cisovska iz Slovačke. Pobijedila je Cisovska  rezultatom: 6/4;6/3.

 

U finalnom meču parova u muškoj konkurenciji sastali su se :Rok Komac i Jan Vehovac iz Slovenije, sa Jasperom De Jongom i Mathijs Van Starkenburgom iz Nizozemske. Slavili su Nizozemci rezultatom : 1-0 Ret.

 

U ženskoj konkurenciji parova u finalu su igrale: Romana Cisovska iz Slovačke i Avelina Sayfetdinova iz Rusije  protiv Laure Mašić i Lane Šipek iz Hrvatske. Pobijedile su  Cisovska i Sayfetdinova rezultatom : 6/1;6/2.   

 

Sudionicima turnira pripadaju i bodovi za međunarodnu rang listu i to: Pobjedniku 40 bodova, finalisti 30, polufinalisti 20,červrtfinalisti 15, 10 bodova će dobiti oni koji prođu u drugo kolo a oni koji ispanu u prvom kolu ostaju bez bodova.

Rezultate turnira možete pogledati  ovdje.