Naši turniri

Apartmani

DownloadPrijava

Korisni linkovi"Mostar Open 18&U 2016"

 

U Teniskim klubu Mostar,završen je Međunarodni juniorski turnir za juniore i juniorke do 18 godina. Turnir je iz obitelji i kalendara Međunarodne teniske federacije – ITF a igrao se pod nazivom „ Mostar Open 18&U 2016“

Turnir je počeo u nedjelju 18.09.2016 godine, rang turnira je 4 i tradicionalno se održava u ovom terminu sve od 2000 godine.

Kvalifikacije su se igrale dva dana i to nedjelja i ponedjeljak, 18 i 19 rujna a glavni turnir je  počeo u utorak  20 rujna i trajao je šest dana. U kvalifikacijama je sudjelovalo 31 junior i 28 juniorki, a po četvero iz obje konkurencije se plasiralo u glavni turnir.

U glavnom turniru su nastupili:

- Muška konkurencija   32 igrača  (15 zemalja)

- Ženska konkurencija 32 (13 zemalja) 

 

Igrači i igračice su došli iz sljedećih zemalja: BiH, CRO, SLO, SRB, NED, SVK, RUS, CZE, POL, BUL, ITA, AUT, ROU, TUR, GER, DEN, UKR, USA, ESP, (ukupno 19 ).

Najviše sudionika je bilo iz  Hrvatske i to 13, i iz Rumunjske 7, u obje konkurencije. Odmah iza po zastupljenosti je Nizozemska 4. pa dalje, ostale zemlje. Iz našeg kluba , u muškoj konkurenciji nastupilo je 3 juniora.

Format turnira je bio na kosturu :muški 32 / ženski 32 .U turniru su se igrali i parovi i to na formatu od 16 u obje konkurencije.

U finalnom meču pojedinačno u muškoj konkurenciji, sastali su se, Karlo Kranić iz Hrvatske i Jasper De Jong iz Nizozemske. Slavio je Jasper De Jong rezultatom 6/0; 6/1.

U ženskoj konkurenciji pojedinačno sastale su se Milica Bojić iz BiH i Nika Radišić iz Slovenije. Pobijedila je Nika Radišić rezultatom 6/2; 6/4.

U finalnom meču parova u muškoj konkurenciji sastali su se :Jasper De Jong i Matthijs Van Starkenburg iz Nizozemske, sa Nini Gabriel Dica iz Rumunjske i Dalibor Svrčina iz Češke. Slavili su Nini Gabriel Dica iz Rumunjske i Dalibor Svrčina iz Češke, rezultatom 6/4; 6/1.

U ženskoj konkurenciji parova u finalu su se sastale: Leonarda Janko i Karla Kilić iz Hrvatske i Tina Cvetković i Kristina Novak iz Slovenije. Pobijedile su  Slovenke rezultatom : 6/1;6/3.   

Sudionicima turnira pripadaju i bodovi za međunarodnu rang listu i to: Pobjedniku 40 bodova, finalisti 30, polufinalisti 20,červrtfinalisti 15, 10 bodova će dobiti oni koji prođu u drugo kolo a oni koji ispadnu u prvom kolu ostaju bez bodova.

 Rezultate turnira možete pogledati ovdje.