Naši turniri

Apartmani

DownloadPrijava

Korisni linkoviTE Tournament "Mostar Open 14&U 2017"

Protekli  tjedan, u Mostaru, u Teniskim klubu Mostar, se održavao Međunarodni juniorski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina. Turnir je iz obitelji i kalendara Europske teniske federacije TE (Tennis Europe) a igra se pod nazivom „Mostar Open 14&U 2017“. Turnir je kategorija 3.

Glavni turnir je počeo u utorak 30.05. a završio, danas, u nedjelju 04.06.2017 godine. Turnir se igrao svaki dan u terminima od 9 do 18 sati.

Na turniru je nastupilo 54  sudionika iz  15 zemalja Europe i Novog Zelanda. Osim sudionika iz naše zemlje kojih je u obje konkurencije bilo ukupno 21 ( dječaci 11 i djevojčice 10), na turniru su bili zastupljeni igrači i igračice iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Rusije, Madžarske, Njemačke, Slovačke, Finske, Španjolske, Turske, Ukrajine, Češke, Francuske i Novog Zelanda.

Teniski klub Mostar je zastupao jedan dječak, bez značajnijeg plasmana. Iz turnira ga je u prvom kolu izbacio prvi nositelj.

Format turnira igrao se na kosturu od : muški 32 / ženski 32 .U turniru su se igrali i parovi i to  na formatu od 16 u obje konkurencije.

U muškoj konkurenciji pojedinačno, slavio je Lovre ERCEG iz Hrvatske.  On je u finalu pobijedio Frana Mitrovića također iz Hrvatske, rezultatom: 7/6(3) ; 7/5.

U ženskoj konkurenciji pojedinačno pobijedila je Nika STRAŠEK  iz Slovenije. U finalu je bila bolja od prve nositeljice Sare Mikače  iz BiH, rezultatom : 6/4; 6/3.

Najbolji muški par bio je: Lovre Erceg i Luka Mikrut iz Hrvatske. Oni su u finalu pobijedili par  Milo Gazivoda iz Crne Gore i Ivan Šodan iz Hrvatske, rezultatom 6/4; 6/3.

Najbolji ženski par je bio: Mia Rea Vićan i Klara Vukičević iz Hrvatske. One su bile bolje od Češko-Slovačkog para Kristyna Kostelina i Salma Drugdova, rezultatom: 6/3; 6/3.

 

Kosture  turnira možete vidjeti ovdje.