Naši turniri

Apartmani

DownloadPrijava

Korisni linkovi"MOSTAR OPEN 18& U 2017."

Danas  je u našem klubu  završen Međunarodni  juniorski turnir za juniore i juniorke do 18 godina. Turnir je iz obitelji i kalendara Međunarodne teniske federacije – ITF a igrao se pod nazivom „Mostar  Open 18&U 2017

Turnir je počeo u nedjelju 17.09.2017 godine. Rang turnira je 4 i tradicionalno se održava u ovom terminu sve od 2000 godine.

Kvalifikacije su se igrale dva dana i to nedjelja i ponedjeljak, 17 i 18 rujna a glavni turnir je  počeo u utorak  19. rujna i trajao je šest dana. U  kvalifikacijama je sudjelovalo 26 juniora i  25 juniorki, a po četvero iz obje konkurencije se plasiralo u glavni turnir.  U glavnom turniru su nastupili:

 Muška konkurencija   32 igrača  (17 zemalja) - Ženska konkurencija 32 (18 zemalja) 

Igrači i igračice su došli iz sljedećih zemalja: BiH, CRO, SLO, SRB, CAN, SVK, SWE, RUS, CZE, POL, AUT, MNE,ITA, GER,FRA, BLR, UKR, USA, ROU, BEL, SUI, MKD,GBR, HUN, NED (ukupno 25 ).

Najviše sudionika je bilo iz  Hrvatske i to  16, i iz Slovenije 15, u obje konkurencije. Odmah iza po zastupljenosti je BiH sa 10, pa dalje, ostale zemlje. Iz  našeg kluba , u muškoj konkurenciji nastupilo je 2 juniora, jedan u kvalifikacijama i jedan u glavnom turniru, ali nažalost nisu prošli u naredno kolo.

Format turnira je bio na kosturu :muški 32 / ženski 32 .

U turniru su se igrali i parovi i to na formatu od 16 u obje konkurencije.

U finalnom meču pojedinačno u muškoj konkurenciji, sastali  su se, Mihailo Popović iz Srbije i Borna Devald iz  Hrvatske. Slavio Mihailo Popović  rezultatom 6/4; 6/4 

U ženskoj konkurenciji pojedinačno sastale su se Giulia Peoni iz Italije i Melis Yasar iz Švedske. Pobijedila je Yasar, nakon povrede i predaje talijanke, rezultatom: 3/2 Ret.. 

U finalnom meču parova  u  muškoj konkurenciji  sastali  su  se : Artur Cazaux iz Francuske i Matei Adrian Georgescu iz Rumunije, sa parom Andrija Pavlović i Mihailo Popović iz Srbije. Slavili su Pavlović i Popović rezultatom : 7/5; 4/6; (10/4).

U ženskoj konkurenciji parova u finalu su igrale: Živa Falkner i Pia Lovrić iz Slovenije  protiv Victoria Mikhaylova iz Rusije i Andreea Velcea iz Rumunije. Pobijedile Mikhaylova i Velcea rezultatom : 6/7;(4) 6/2; (10/7).  

Sudionicima turnira pripadaju i bodovi za međunarodnu rang listu i to: Pobjedniku 40 bodova, finalisti 30, polufinalisti 20,červrtfinalisti 15, 10 bodova će dobiti oni koji prođu u drugo kolo a oni koji ispadnu u prvom kolu ostaju bez bodova.

 

Žrijeb kvalifikacija, glavnog turnira i parova,  možete pogledati  ovdje.